Toegankelijkheid

Skip to main content

Hoe het begon ...

Fred SnijdersFred Snijders (1952–2011), duiker en duikinstructeur in hart en ziel, kwam in 1995 in contact met een groep mensen met een beperking die het leuk vond om te duiken. Hij heeft deze groep tijdens diverse duiken begeleid.

Dit was de start van de Stichting Gehandicapten duiksport West-Friesland (later Fun Diving), een organisatie die zich ging inzetten om meer mensen met een beperking voor het duiken en het snorkelen enthousiast te maken. De oprichting van de Stichting was in november 2005 een feit.

Om het werk uit te dragen en meer bekendheid te geven is Fred gaan samenwerken met de International Association for Handicapped Divers (IAHD). Daarmee samen heeft hij allerlei activiteiten georganiseerd zoals duikclinics en open dagen om de duiksport voor mensen met een beperking te promoten. Daarmee maakte hij niet alleen de mensen met een beperking maar ook instructeurs enthousiast om samen duikactiviteiten op te zetten.

In 2008 werd er éénmaal per maand een vast duik-uurtje gestart voor mensen met een beperking. Hieraan deden mensen mee met zeer uiteenlopende verstandelijke en/of geestelijke beperkingen. Het enthousiasme uit deze groep heeft er toe geleid dat er in 2013 ook een groep in Dronten is gestart. Vanuit Dronten is deze groep inmiddels verhuisd naar Sportcentrum De Koploper in Lelystad waar er nog steeds maandelijks wordt gedoken.

Inmiddels kunnen we, dankzij de goede samenwerking met de IAHD, zowel deelnemers, begeleiders en instructeurs opleiden waarmee we het werk van Fred kunnen voortzetten.

FacebookInstagramYouTube

© 2005 Fun Diving
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door Fun Diving