Anthony en Fundiving

Een tijdje geleden heb ik aan de moeder van Anthony gevraagd hoe haar zoontje, sinds hij aan Fun Diving deelneemt, thuis en op school regeert.

Hieronder het verhaal:

23 november 2004 is Anthony geboren in een stuitbevalling. De navelstreng zat helaas nog om zijn nek en zijn hoofd bleef vastzitten. Ze moesten zijn arm breken om het los te maken en moest direct worden beademd.

24 Uur heeft hij aan de beademing gelegen. Zijn ontwikkeling ging met ups en downs in het ziekenhuis.

17 december mocht hij mee naar huis en de daarop volgende 4 jaren waren niet zonder problemen: Hij was erg druk en had moeite met veranderingen. Het liefst was hij altijd bij een vertrouwd persoon, anders was hij moeilijk in de omgang.

Toen hij de leeftijd had om naar school te gaan, begonnen de moeilijkheden; het lukte hem niet om de hele week naar school te gaan, wat hem leek uit te putten. Hij kon zich niet concentreren en was altijd met iets anders bezig.

In groep drie werd de achterstand groter omdat het lezen en schrijven voor hem steeds moeilijker werd.

Van een vrolijke en guitige jongen die hij ondanks zijn moeilijke ontwikkeling doormaakte, veranderde Anthony in een gespannen en gefrustreerde jongen die met iedereen problemen en moeilijkheden kreeg.

Uiteindelijk is het gelukt om hem naar speciaal onderwijs te krijgen, maar de moeilijkheden bleven en hij kon zich aan geen sportclub binden, noch dat hij vriendjes kon maken. Dat maakte dat hij nergens bij hoorde en voelde zich daardoor erg ongelukkig.

Marcel Nieman, een vrijwilliger van Fun Diving, kwam in contact met ons bedrijf

“Koper & zo” en hij vertelde over zijn Stichting Gehandicaptenduiksport W.F. en bood aan om eens met Anthony te gaan kijken.

 

Dat hebben we zeker gedaan en wat een lot uit een loterij is dat geworden, want in een jaar tijd is Anthony omgeslagen van een strak gespannen naar een ontspannen en gelukkige jongen die weer ergens bij hoort en vriendjes kan maken.

Wij zijn Fun Diving ook zeer dankbaar voor wat zij allemaal voor Anthony en anderen kunnen doen met hun aangepaste duiksport, dat meer is dan alleen maar onderwatersport!

 

Anthony na 1 jaar

Bij Fun Diving

Anthony voordat

hij bij Fun Diving

kwam