Vrijwilliger worden bij Fun Diving

vrijwilliger

 


 

Wil je meer doen met je duikvaardigheden, dan is Stichting Fun Diving iets voor jou, we zoeken instructeurs en ervaren duikers (alle duikorganisaties zijn welkom, PADI, NOB, SSI, IDD etc.).

Stichting Fun Diving is Duiken voor/met mensen met een beperking.

Duiken is één van de meest toegankelijke sporten voor mensen met een beperking. Vanaf het moment dat je onder water gaat voel je je vrij, gewichtloos en veilig. Vanwege de gewichtloosheid en het ontbreken van allerlei omgevingsprikkels is duiken voor velen weggelegd. Voor mensen met een beperking is duiken vaak een therapie. Tijdens het duiken worden beperkingen vergeten (lichamelijk) en omgevingsprikkels worden geminimaliseerd (bij autisme, adhd, etc.). In sommige gevallen neemt het zelfs de pijn weg. Ook is vastgesteld dat je door middel van duiken kunt revalideren. Het heeft een positieve reactie op de fysieke en mentale gesteldheid.

www.iahd.org

www.iahd.org

We zijn op zoek naar vrijwilligers, duikinstructeurs en begeleiders, bij erkende duikorganisaties, die 1 maal per maand op een zondagmiddag willen helpen.
Deze vrijwilligers krijgen de mogelijkheid om binnen de stichting een bijscholing van de IAHD (International Association for Handicapped Divers) en DAN (Divers Alert Network) te volgen om op een verantwoorde manier deze doelgroep te begeleiden.

Kom gerust een keer kijken boven of onderwater hoe leuk dit is.
Mocht u interesse hebben, laat het ons weten via het contactformulier.

 

 


Onze visie: FUN DIVING streeft er naar om binnen elke Nederlandse provincie projecten te organiseren waarbij duikactiviteiten van structurele aard plaatsvinden. Om dit doel te bereiken werken we met vrijwilligers uit heel Nederland en van alle erkende duikorganisaties die binnen de stichting opgeleid worden.

Onze missie: FUN DIVING wil de duiksport toegankelijk maken voor mensen met een beperking en hen te laten genieten van deze mooie sport, die zoveel te bieden heeft.